Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Arabela:↑ mikl3:
To x mělo být jako začátek rovnice, je to tedy bezpředmětné, ale prosím vás poraďte mně, jak vám vyšlo těch 6. Mně vychází -8 a to je špatně:

↑ marsha:
Zdravím,
opravila jsem Tobě zápis (1/2) je základ logaritmu - tak?
Potom
dobře, máš stejné základy mocnin (jsou to 1/2), lze základy odstranit a dat do rovnosti exponenty: 
To x mělo být jako začátek rovnice, je to tedy bezpředmětné,
to ne, důležité je jasně zapsat zadání. Osobně nevidím žádnou souvislost 1. příspěvku a ↑ 4. příspěvku:.
↑ jelena:
Omlouvám se, že jsem napsala slovo bezpředmětné, chyba byla, že jsem si nevšimla, že to
je napsané v jednom řádku se zadáním. Měl to být až začátek druhého řádku.
Už jsem přišla na to, proč vyšlo -6 a ne jak mám já -8. Protože jsem to počítala jako druhý člen, ale 3. člen je jiný, není tam závorka.
Děkuji vám všem.
↑ marsha:
:-) no pokud je všechno v pořádku, tak téma označím za vyřešené. Ještě přeložím Tvé poslední sdělení:
Už jsem přišla na to, proč vyšlo -6 a ne jak mám já -8. Protože jsem to počítala jako druhý člen, ale 3. člen je jiný, není tam závorka.