Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Téma zavřeno
4+4x4-4+4x4-4x0
128 | 0% - 0 | |||||
28 | 0% - 0 | |||||
32 | 79% - 19 | |||||
124 | 0% - 0 | |||||
0 | 16% - 4 | |||||
Ani jedná z nabízených možností není správná | 4% - 1 | |||||
Počet hlasujících: 27 |
Zdravím,
pro svůj vlastní zájem jsem vytvořil anketu s klasickým příkladem ze základní školy... (Pro výpočet můžete využít i kalkulačku).
↑ Vladislav97:
Taky zdravím. Když on výsledek závisí na tom, kolik je ix. Avšak pokud mám brát x jako ×, tak potom je to 32. :)
↑ Miky4: Ano, násobení :).
↑ Aktivní:
Akurát, že x znamená krát a nie ix.
Teda 4krát4 ...
Či to bol vtip?
:-)
↑ Pro všechny, co se ptali:
Zdravím, já to tedy vidim tak:
5+9x0=
A)5
B)0
C)14
5x-2x+y
A) 3x+y
B) 3xy
C) 3+y
4x+2x=12
A) Nemá řešení
B) x=2
C) x=-2
Co se týče tedy mě, tak by mě osobně nikdy nenapadlo, že by: 4+4×4-4+4×4-4×0 nebo 4+4x4-4+4x4-4x0
mohlo být upravování výrazů už vůbec né rovnice. To by se už opravdu zapisovalo 4x∙ 4, protože by anebo bylo hodně divný a tedy i špatně.
Kdyby bylo toto: 4x4 mělo být údajně výraz, tak bych to zapsal jako: 4∙ x∙ 4 Děkuji :-)
↑ ((:-)):↑ Vladislav97:
Vy fakt nemáte smysl pro humor, lidi. Ještě naschvál jsem tam dal tu reakci na Mikyho, jakože jsem pochopil jeho legraci a reaguju legrací.
↑ Aktivní: :D No, já jsem reagoval převážně na Miky4. Navíc je občas těžké poznat přes internetovou komunikaci jestli je to legrace. Lepší je to vzdy doplnit smajlikem. :-)
↑ Vladislav97:
Nechápu, co ti vadí na , to, že to není běžné neznamená, že to není správně.
Téma zavřeno
Stránky: 1