Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ ik112:
ine intuitivne vyjadrenie:
je to zjednotenie A a B, od ktoreho odobereme priesek A a B.
Dokazes toto posledne vyjadrit vzorcom?
Edit: oprava automatickej korekcie
Matematicky preklad .
A oba vzorce su spravne.
↑ Ares93:
Nie som si isty, ze takyto pojem je dobre definovany ( ale ak ano da sa to overit vdaka vlasnosti asociativity)
presnejsie ak je to pravda pre tri mnoziny treba dokazat tuto rovnost pre kazde A,B, C
Ak plati, tak mas pravdu.
A ak nie zial to sa neda definovat....
a bude treba pouzivat zatvorky, ktore urcia poradie vypoctu, podla vyrazu o ktory ti presne ide.
podla textu zda sa ze ano.
Tak ci tak, aspon ja, neviem naspamat vsetki take vlasnosti ...intuitivne, to velke delta znamena iste vsetky prvky z tych A_i, co nie su v ich prieniku.... ( ale to nie je dokaz!!!)
zda sa mi, ze takato otazka uz bola polozena.
inac jedna otazka = jedno vlakno.
Technicka rada: casto vsa taketo rovnosti dokazu ako dve inkluzie.
( niekedy aj vdaka charakterickym funkciam)
A na koniec nie som velky amater takychto problemov ... tak dobre pokracovanie.
dokazoval jsem to je to asociativní operace jen jde o to jestli při víc množinách je ta definice rozumná ..jde o to že často je práva brána jako binární jelikož pro tři dává že to jsou ty co jsou právě v jedné množině nebo ty co jsou ve třech , což mám pocit že povede k tomu že bude obsahovat vždy jiné množiny .....formuloval jsem to matematicky ale nevím jak to dokázat kdyžtak zítra se s tím pokusím rozepsat ještě