Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ janca95:
já už to vážně vzdávám. možná vám připadím neskutečně pitomá,ale já jednoduše nevím
↑↑ janca95:
Ještě jste se neučili kvadratické rovnice? Pak to ovšem vyřešíš jen stěží. Odkud pak znáš ten vzorec?
↑ janca95:
algebraické výrazy a kvadratické rovnice jsou podle mě úplně něco jiného, možná proto to neumím. vzorec si dokáže zapamatovat jakždý,logiku každý nemá
↑ janca95:
Bude dobré když přeznačíme délku hrany na x, aby se nám to nepletlo s koeficientem kvadratického členu.
janca95 napsal(a):
ta rovnice se dá ještě upravit - převést vše na jednu stranu a podělit patnácti.
Obecná kvadratická rovnice má tvar
. Už víš, co bude a, b, c?
Já se předem omlouvám, že sem zasahuji, ale toto je trochu přehnané se mi zdá.
Žádné děcko už nejsi předpokládám, pokud si třeba nevedu pečlivě šešit, mám k dispozici internet, pak není problém si kvadratickou rovnici najít... neber to zle, já kdybych se takhle ptal tak nemám co dělat na střední...
Jinak obecný zápis kv. fce 
- kvadratický člen
- lineární
- absolutní
↑ cutrongxoay:
to samozřejmě vím,ale je to 3 roky co jsem se tohle učila. a nevychází mi to, tak se ptám.pokud to komukoliv vadí tak mi nemá odpovídat a vykašle se na mě
↑ janca95:
Jenže ono je celkem problém se vyznat v tom, co víš a co nevíš.
↑ Miky4:
já určitě ne. jsem naprostý antitalent.a vážně člověku moc nepřidá když si z něj utahují nebo si o něm myslí,že je naprostý vůl,protože neumí vypočítat kvadratickou rovnici.vy matiku ovládáte,já jsem ráda,že umím sčítat,odčítat,násobit a dělit
↑ janca95:
Ty taky. Pokud teď spočítáš tu kvadratickou rovnici, tak dostaneš délku hrany. Tu dosadit do vzorce na výpočet povrchu předpokládám není ani pro tebe problém.
↑ janca95:
Psalas, že umíš sčítat, odčítat, násobit, dělit. Odmocninu ťukneš na kalkulačce. Žádné jiné operace v tom vzorci nejsou.