Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím. Vyplňoval jsem si zkouškový SAT test, a narazil jsem na příklad, který mi stále nešel vypočítat. Po odkliknutí náhodné odpovědi se zobrazilo rešení, které mě trochu zarazilo.
Jde o to, že se má prvně zjistit konstanta a, podle které se pak dopočítá, kolik by se prodalo kopií při ceně 20 dolarů. Je tam zadán vzorec podle kterého se to má počítat a na levé straně rovnice vzorce je napsáno, že se musí násobit počet prodaných kusů v tisících s cenou, ale když se podíváte to řešení té konstanty, mají tam napsáno pouze 100, přičemž by to mělo být 100*10 ne? Vrtá mi hlavou že by SAT udělali takovou chybu, tak se chci poradit, jestli není chyba spíše ve mě :) Předem děkuji za odpovědi.
na levé straně rovnice vzorce je napsáno, že se musí násobit počet prodaných kusů v tisících s cenou
Nie je tam napísané násobenie, je tam napísané, že premenná s ...počet predaných kusov závisí od premennej p ... cena za 1 kus (tak, ako sa píše všeobecne y je funkciou x, y závisí od x ... y = f(x) ) podľa napísaného vzťahu ("vzorca").