Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ halogan:
Poznáš niečo mimo reálnych čísel, čo nemožno do absolútnej hodnoty dosadiť?

↑ lukaszh:
Od té doby, co mě Marian napomenul za nepřesnou definici si dávám pozor a definuju vše jen v oborech, které jsme dělali a o kterých čekám, že se jedná v daném tématu.
Takže tak :)
↑ fr88styl8:
Ale zmení, zober si napríklad funkciu:
↑ halogan:
Samozrejme treba byť opatrný :-) Ale poznám (zatiaľ) už len komplexné čísla a tam je absolútna hodnota definovaná pre všetky čísla.
↑ lukaszh:
Zdravím :-)
ty rozumíš otázce od kolegy ↑ fr88styl8: ? Já asi ne :-(
↑ lukaszh:
Ve svém příspěvku umisťuji autora otazky (takto ↑ fr88styl8: ), když na jméno klikneš, tak to skočí na kousek tématu, kam se odkazuji :-)
Tedy úplně počáteční otázce v tématu.
↑ jelena:
Fíha, a už som technicky zručnejší :-) No je to čudne položená otázka, ale chápem. Len som zistil, že chce funkciu, ktorá je celá v absolútnej hodnote.
Já si teda myslím, že pokud 
tak
tedy "uzavřením" celé funkce do absolutní hodnoty definiční obor nezměníme. Jinak by tomu mohlo být v případě
…
↑ Olin:
=shrnutí celé diskuze
ta otázka na začátku není ode mě :)
↑ lukaszh:
je myšlena celá fce v abs hodnotě
↑ ttopi:
ta otázka je upe zcestná :) sory že tu kopíruju takové blbosti
↑ ttopi: V obecném případě by tomu mohlo být jinak. Viz příklad s logaritmem od ↑ lukaszh:.
Anebo si nerozumíme. Píšeš, že se D(f) nezmění, což je vlastně pravda - pouhá existence nějaké funkce s předpisem
opravdu nezmění D(f).