Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 05. 01. 2013 16:45

svejk
Zelenáč
Reputace:   

Veci co nechapem pri uceni sa na skusku....

Zdravim
tato tema bude trosku mimo, no predsa, budem rad ak mi niekto poradi... Tyka sa niektorych veci co stale nechapem popri priprave na skusku z matiky.

1. Matice zrcadleni... napriklad: najdete matici zrcadleni vzhledem k prmce y = x (wtf??), matice rotace chapem, no toto fakt nevim co je. Pri tej istej teme je este aj ze projekce: najdete matici projekce na osu y. to tiez neviem. Mohol by mi to pls niekto objasnit??

2. Dalsia vec je Gramm-schmidtov ortogonalizacni proces, nikde som nenasiel postup, vsade len kopec teorie okolo toho..a aj ked som nasiel postup tak mi to nim nevyslo, vysvetlil by mi to niekto?? priklad: Mejme vektory
u1 = (1; 1; 1; 2); u2 = (2; 1; 2; 5); u3 = (2; 0; 2; 6); u4 = (0; 0; 3; t). Pomoci Gram-Schmidtova procesu urcete ortogonaln bazi (u1; u2; u3).

3. Matice prechodu: tomu celkom rozumiem, no vzdy tam je nieco s takym obrazkom, akoby nejake smery ktorym to robim alebo co... to neviem naco je, mne pride postup skoro vzdy jednotny.. som mimo?

4. Vlastne vektory.. je nejaky postup ako ich ziskat, vlastne cisla zvladnem, no vektory netusim.. da mi niekto navod?

to je zatial vsetko, budem rad ak mi niekto pomoze, postupne sem hodim potom aj dalsie veci na ktore nadabim pocas pripravy.

Zatim

#2 05. 01. 2013 16:52

vanok
Reputace:   742 

Re: Veci co nechapem pri uceni sa na skusku....

Ahoj
Precitaj si pravidla fora.
Preto na kazdu tvoju otazku treba jedno vlakno a napisat co si skusal robit a dat to na forum

Srdecne Vanok
The respect, the politeness are essential qualities...and also the willingness.
Do not judge the other one.
Ak odpovedam na nejaku otazku. MOJ PRINCIP NIE JE DAT ODPOVED ALE UKAZAT AKO SA K ODPOVEDI DOSTAT

Zápatí