Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobry vecer.
Potreboval by som pomoct pri vypocte polynomu sucinom korenovych cinitelov. Skusal som aj hornerovu schemu ale zial mi ni to nevychadza. tak ak by bol niekto mili a pomohol mi.
p(x)=2 x^5-7 x^4-10 x^3-5 x^2-2 x+2
Zdravím,
jeden kořen
- souhlasí? Ale po dělení (x+1) nevidím nějaký použitelný rozklad - zkoušel jsi ve Wolfram? Je zadaní v pořádku? Co se rozumí: "vypocte polynomu sucinom korenovych cinitelov". Rozklad na součin - tak? Děkuji.
ano s tymto suhlasim
. potom už nebol žiaden takz koren. ano vo wolframe som to skusal a ma to byt takto rozlozte dany polynom p(x)=2 x^5-7 x^4-10 x^3-5 x^2-2 x+2 na sucin korenovych cinitelov
↑ XANIZA:
děkuji, no zdá se, že z WA nic pěkného nevzníká. Opravdu nemůže být překlep v zadání? Jaké ostatní polynomy máš ve sbírce k rozložení - vychází pěkně?
jelena napsal(a):
↑ XANIZA:
děkuji, no zdá se, že z WA nic pěkného nevzníká. Opravdu nemůže být překlep v zadání? Jaké ostatní polynomy máš ve sbírce k rozložení - vychází pěkně?
Praveze prepocitavam pisomku ktora bola na skuskach.
↑ XANIZA:
zkus se ještě podívat na metody rozkladu na součin v tomto tématu, ale nezdá se mi, že by Tvůj polynom byl rozložitelný "pěkně" (ale nezkoušela jsem). Snad ještě překontrolovat zadání.