Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravím. Byl jsem dlouho nemocný a teď v pondělí píšu prověrky. Je to pro mě teď hodně důležité, protože si dáváme přihlášky na SŠ. Potřeboval bych vysvětlit nějaké slovní úlohy s rovnicemi. Často dělám chybu v tom, že nevím, jestli to bude rovnice o 1 neznámé, nebo o 2 neznámých. Potřeboval bych tedy i poradit, jak to poznat.
Tady jsou příklady, u kterých si nejsem jistý, jak to počítat:
1)Kolik litrů lihu musíme přilít do 56 litrů 96% lihu, abychom dostali 84% líh?
PS: Byl bych moc rád, kdyby se našel někdo, kdo by mi to mohl ještě dnes (nejpozději) zítra vysvětlit. Samozřejmě dám +.
Děkuji.
↑ bender0088.cz:
Ahoj.
Určite by bolo rozumnejšie rozdeliť tieto úlohy do samostatných tém a zdržiavať sa čo najviac na fóre...
1)Kolik litrů lihu musíme přilít do 56 litrů 96% lihu, abychom dostali 84% líh?
Je to celé zadanie?

↑ ((:-)):
Omlouvám se, ale chtěl jsem to mít vše pohromadě, protože by to zabralo moc témat. Takhle se budu moc ptát zrovna ke vše, rovnicím. Ještě potřebuji přidat geometrii a tu dám taky do jednoho příspěvku, protože potřebuji překontrolovat čtyřúhelníky, které jsem rýsoval sám a je toho doclea hodně. Samozřejmě kdybych měl víc času, tak to rozdělím, ale čas mě opravdu tlačí a je to pro mě opravdu důležité.
Děkuji za pochopení.
Jinak ano, zadání je celé.
↑ bender0088.cz:
Keby si sa držal pravidiel, mohol si to mať už vyriešené ...
V prvej úlohe určite jeden údaj chýba alebo miesto kolik lihu má byť kolik vody - treba napísať, koľkopercentný je ten prilievaný lieh.

↑ ((:-)):
Dobře upravím to.
/EDIT: Může to tak být?
Díky.