Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Pokud se nemýlím, tak tisíc, protože litr je decimetr krychlový.
EDIT: Aha, tak pokud myslíš čtverečný, tak to opravdu nejde, jak poznamenal kolega.
Samozřejmě, že takový převod neuvažujeme.
Ale pokud se nad tím trošku zamyslíme, tak pokud vemu 1 metr čtvereční papíru, tak jen jistě má svou tloušťku a nasaje nějakou vodu. Pak je ale nasnadě říct, že to vlastně není metr čtvereční, protože čtverec nemá žádnou tloušťku a pak by to byl tedy kvádr. Tak toho radši nechám, nebo se do toho ještě zamotám :-)
takže: koľko zrážok padne na meter štvorcový?...nj...napr. 55mm a je to kváder...objem ...A objem teda liter ->
a potom už prevádzaj v tisícoch...
Co řikáte na ?
Nevyhovuje to úplně zadání, protože jsem to nepřevedl na litry ale na litr na dvě třetiny, ale teoreticky je tenhle převod možný, nebo ne?
↑ BrozekP:
Mě se to moc nelíbí. Těžko říct, co si představit pod
S tím počasím to nebude tak úplně pravda. Pokud dostanem informaci, že napadl 1 litr deště na 1m^2, pak se to možná uvažovat dá, ale tady se ptáme na převod z m^2 na litr. Takže v kontextu počasí by to znělo asi takhle: Kolik litrů napršelo na m^2? Odpověď nelze říct, protože pokud nevím, tak můžu říct prakticky cokoli (2l, 30l...)
Myslím, že se tazatel spletl asi, protože převod prostě neuvažujeme (ikdyž jak jsem řekl, neexistuje nic obvodu 1m^2, co by nemělo tloušťku, i ten papír ji má a nasaje tedy x litrů vody...)
Dobře ,tak dejme tomu.že by měl papír milimetr tloušťsku a 1 metr čtvereční papíru (bez tloušťky) by nasál 1l vody,pak se možná dalo počítat takhle:
1m.......1l
5m........x,pomocí trojčlenky by vyšlo:x/1=5/1,x=5*1=5,
teď bychom si vzali,že papír je vlastně kvádr,v našem případě čtverec :D:D:D,V=a*b*c=1*1*0,001=0,001m kubického
stoho vypliva ze takovadle blbost stoho prakticky vyjadrit de:D..