Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Kdyz tak skus a napis kde si sa zasekl. Taky je dobre na každý príklad do osobitného vlákna.
Viz pravidla
http://forum.matweb.cz/misc.php?action=rules

3. Rieš osobitne pre interval
riešenie musíš dať potom do prieniku s týmto intervalom
a pre interval
. Budeš to vedieť?
4.
Napis si
A udelej substituci 

Pocitas s opačnými znamienkami tie intervaly pre.

prosím potřebuju pomoc s tímto příkladem: Nádrž má tři přívody A,B,C. Jsou-li otevřeny pouze přívody A,B,naplní se nádrž za hodinu,jsou-li otevřeny pouze A,C,naplní se za 90 minut.Určete,za jak dlouho se nádrž naplní jednotlivými přívody samostatně.
tady je můj pokus:
a+b=60/\cdot (-1)
a+c=45
b+c=90
-a-b=-60
a+c=45
b+c=90
2c=75
c=37,5
po té jsem to dosadila a tak vypočítala další proudy,ale úloha mi nevyšla podle výsledků.prosím o pomoc
↑ barbora vandělíková:
1. dala si úlohu k inej úlohe, čo je proti pravidlám.
2. Určite je zadanie presne také, ako uvádzaš? Lebo naozajstné rovnice vychádzajú len dve a neznáme sú tri.
Odkaz na jednu riešenú úlohu o spoločnej práci - číslo 6.
↑ nobody4:
Jak to je vlastně s tou pětkou?
Výrazy v nerovnici jsou definovány pro x>3

Je to tak?

↑ ((:-)):
ano promin.
Nádrž má tři přívody A,B,C.Jsou-li otevřeny pouze přívody A,B,naplní se nádrž za hodinu,jsou-li otevřeny pouze A,C,naplní se za 45 minut, a jsou-li otevřeny jenom přívody B,C,naplní se za 90 minut.Určete,za jak dlouho se nádrž naplní jednotlivými přívody samostatně.
↑ barbora vandělíková:
Zdravím,
pokud jsi našla správné zadání, založ si, prosím, vlastní téma - viz pravidla. V tomto tématu už nepokračuj, prosím. Děkuji.