Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, předem se omlouvám, jestli to nepatří do dané sekce. Ale jinde sem nic nenašel. Chtěl poprosit jestli by mi někdo nepomohl s tímto příkladem. Zadání zní: Najděte všechny nedominované krajní body úlohy vícekriteriálního lineárního programování a určete zda body [6,0] , [30,56] , [40,36], [45,45] , [50,24] jsou dominovanými nebo nedominovanými řešeními této úlohy. Přikládám výpočet se zadáním rovnic. 
V tom výpočtu jsem si z těch prvních dvou nerovnic vyjádřil krajní body, které následně zakreslil do grafu a poté chtěl ty body dát do těch prvních třech rovnic z1,z2.. nebo spíše jen do těch prvních dvou z1 a z2, ta rovnice z3 mě tam mate, a to zakreslit do grafu s osami z1 a z2, ale ta křivka má tvar snad exponenciály a měla by vypadat nejspíš podobně jak je naznačeno tužkou. Ty body v zadání příkladu [6,0] atd jsem porovnával s posledními třemi nerovnicemi a nepasuje tam jen ten první bod [6,0]. Ale nevím jak určit tu dominovanost.
děkuji za odpověď a Váš čas