Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Vypočítejte obvod kosočtverce, jehož obsah je 400 m2 a délka jedné uhlopříčky je 8 cm. (Návod: Použijte vzroec pro výpočet pbsahu kosočtverce S= u+*u2 / 2 ) - zkousela jsem to pocitat jako ze 400 = 8+x/2 ale to by mi vysla druha uhlopricka 100
↑ Verys:
Možná to myslíš dobře, ale nemáš převedeno na stejné jednotky. Obsah je 400 čtverečných metrů, a úhlopříčka je v centimetrech. Nedokážu si ani takový kosočtverec moc představit (kvůli extrémní kososti to bude vypadat jako hodně dlouhá "nudle").
Zkontroluj zadání!
Edit.: Navíc máš nějaký zmatek v označování operace krát a sčítání (uchýlil bych se k možnosti použít znak *). Pozor na to ...
Vypočítejte obvod kosočtverce, jehož obsah je 400 cm2 a délka jedné uhlopříčky je 8 cm. (Návod: Použijte vzroec pro výpočet pbsahu kosočtverce S= u1*u2 / 2 ) - zkousela jsem to pocitat jako ze 400 = 8+x/2 ale to by mi vysla druha uhlopricka 100