Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ Everald:
Ahoj .),
já se tu budu asi jen plést ostatním, ale těchto příkladů se tu poslední dobou řešilo několik, stačí použít tlačítko hledat.
Jinak, nejprve to chce upravit zlomek na algebraický tvar (a+bi), toho by snad šlo dosáhnout rozšířením jmenovatele a čitatele o komplexně sdružené číslo k jmenovateli.
Něco jako:
Další postup tu určitě najdeš (případně ti pomůže třeba wiki).
Snad jsem se trefil .)
PS: Nezapomeň: 
↑ Everald:
Tak ja ti odporúčam otvoriť knihu s teóriou, keď nevieš čo od teba vlastne "cou". Ide o základy teórie komplexných čísel. Na tých príkladoch nie je nič zvláštne a ako povedal ↑ O.o: pár krát sa to tu riešilo. Tým, že ti tu niekto vyrieši celý postup určite neprídeš na to, čo od teba vlastne cou.
↑ Everald:
Aj mne bola stredoveká scholastika na niečo ... :-) a musel som tú knihu otvoriť. Ono je to o tom ako sa k tomu postavíš.
↑ Everald:
Zdravím :-)
Asi už není potřeba kontroly, ale pokud se ještě hodí - ve výsledku je minus, podle mého nemá být:
(110/6) pi upravím na 18 pi + (2/6) pi - výsledný úhel má být (1/3) pi - tedy I. Q, všechno kladné?
Odmocninu hledáš z výsledku, jak správně pišeš - začátek postupu je obdobný jako pro mocninu, nejadřív ovšem odmocníš
, pak pracuješ pouze s tim co zůstalo pod odmocninou. Výsledků musí být celkem 5.
Postup
Stránky: 1