Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

ahojte, potreboval by som poradit s jednym zadanim ktore znie:
Najdite obsah casti roviny ohranicennej krivkou, ktorej rovnica v polarnom suradnicovom systeme je
a polpriamkou 
mozem to robit v nejakom matematickom programe len neviem ci to mozem zapisat ako normalny urcity integral lebo ma tam pletie ten zlozity zapis a ten polarny suradnicovy system.
chcel by som sa este opytat ci mam dobre tento priklad:
treba urcit konvexnost a konkavnost a inflexny bod:
pocital som to tak ze som to dva krat zderivoval a vyslo mi toto
usudil som ze je konvexna na intervale
a nema inflexny bod
je to tak dobre?
vopred dakujem za pomoc
Zdravím,
nedávej si, prosím, do tématu více úloh - viz pravidla.
je zadání pro polární souřadnice v pořádku? nechybí v zápisu goniometrická funkce (mně tak ve Tvém zápisu vychází jen přímky?). Parametr a je nějak specifikován? Děkuji za upřesnění.
EDIT: K prvnímu zadání - křivka je Archimedova spirala - tak?
2. úloha mi vyšla stejně - můžeš překontrolovat i pomocí MAW.
↑ jelena:
Zadání pro polární souřadnice je podle mne v pořádku. Jedná se o Archimedovu spirálu přímo v polárních souřadnicích (
).
Pak obsah by měl být integrací dS =
od 0 do 
S = 
↑ Jj:
Zdravím a děkuji, také mi to nakonec došlo (po přečtení materiálů kolegy rebirth_boy), doplňovala jsem v EDITu.

dakujem za pomoc aj ked stale si nie som isty ci to do programu zapisujem spravne.Vobec som nevedel ze to je Archimedova spirala a sam by som si s tym neporadil.dostal som 5 prikladov, 4 som uz vyratal a s poslednym si mame dopomoct nejakym programom, ja pouzivam microsoft mathematics...
zapisal som to takto ale to je asi zle lebo ten obsah mi vychadza nejaky iny
↑ rebirth_boy:
Řekla bych, že jen nedorozumění při použití zápisu od kolegy ↑ Jj:,
. V pořádku? Děkuji.
↑ rebirth_boy:
Omluva, v příspěvku jsem vzorec napsal nejednoznačně (už opraveno). Integruje se
- tj. s kladnými mocniteli, pak to vyjde.
Teprve se sem učím psát.