Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, ako mám riešiť danú inverznú f ?
D(f) dajme tomu
Zamenil som D(f) za H(f) a vyšlo mi
s čím neviem pohnúť. Nejaké nápady ? :) edit: vlastne asi D(f) by mal byť iba
, či ?
↑ Arabela:Ahoj, aha áno zabudol som že je to na druhú, ale tým sme sa nikam nepohli myslím :D alebo ? neviem lebo wolfram tomu dal taký predpis http://www.wolframalpha.com/input/?i=y%3Dcsc^2%282x%29 a k tomu neviem ako dojsť ako je definovaný csc iba ako sinus na minus prvu ?
↑ Xaraso:
to je chyba zavedeného označovania... žiaľ, zvyklosť písať pre inverznú funkciu -1 sťaby MOCNINU, je hriech... niekto si môže myslieť, že je to naozaj na mínus prvú - a oni tým myslia inverznú funkciu!!!
Ja by som navrhovala písať -1 VĽAVO HORE pred označenie funkcie - to by už snáď nikoho nemýlilo!... Ale mňa nikto nepočúva...;)
↑ Arabela: Ok, ok už to nikdy nespravím :p ale ten predpis bez arcsin stále neviem nájsť, ako z toho wolfram dostal
?
↑ Xaraso:
tak predovšetkým, výčitka ohľadom označovania nepatrila Tebe - veď všade je to tak, v učebniciach,....:(
A už viem ako na to!
Poznáš vzorec
?
Modifikácie:

Teraz je to už jasné... najskôr toto použiješ v pôvodnej funkcii a potom hľadáš inverznú...