Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
už je to nějaký ten pátek co jsme se to učili, ale mám otázku dělám tady jeden program a chtěl jsem ho obohatit tímto:
Když mám třeba 100 výrobku z toho 70 bezporuchových a 30 poruchových. Jaká je pravděpodobnost, že 101 výrobek co se vyrobí bude bezporuchový.
Příklady typu mám 10 výrobku, 2 jsou vadný znich, jaká je pravděpodobnost, že si vezmu právě ty 2 . tak to bych věděl, ale právě ten můj znázorněn příklad mě trochu trápí ..
Díky pokud by někdo poradil..
marnes napsal(a):
↑ smoce:
Osobně bych tvrdil, že pokud provedu nějaké šetření, kde zjistím, že je poruchovost 30% - 0,3, tak s pravděpodobností 70% bude následující výrobek bezporuchový
Rozum to dává, to jo, ale nějakým vzorcem k tomu musí jít dojít ne? ono , kdyby to bylo jak píšu v druhé polovině zadání tak vím, ale tohle právě nějak koumám ..
↑ smoce:
Tak to je podle mého pravděpodobnost založená na statistickém měření, takže vzorec asi ne. Je to stejné jako třeba u léků. Provede se šetření na třeba 1000000 lidí a pak se tvrdí, že účinnost je taková a taková