Stránky: 1
ahoj, mela bych prosbu.
Dostala jsem do pisemky toto zadani a nemohla jsem s nim hnout - bohuzel nemuzu prijit ani na to, do jake latky toto tema spada? Vim, ze se tam bude pracovat pravdepodobne s derivacemi, ale nemam tuseni vubec jak. Muzete mi prosim poradit?
y´´ + ay + by´
y = c1 při zakladu e na 3x + c2 XE NA 3X
a ukol je, urcite parametry bodu a, b.
Moc dekuji jste zlaty Peta
rovnice z^2+a+b*z=0 musi mit dvojnasobny koren z=3. musi tedy byt tvaru (z-3)^2=0. ted uz to je snad snadne.
Mimochodem, to zadani nema moc hlavu ani patu a neni ani cesky. Nebylo to nejak takto?
Je dana diferencialni rovnice druheho radu
. Určete parametry a, b tak, aby obecné řešení bylo 
Odpovidat na zadani, kde si toho clovek musi pulku domyslet, je vazne otrava (tyka se i jinych Vasich prispevku).
Doufám že jsem to zadání Trefil :)
---------------------------------------------------
„Tak to bude svatba, to je jisté,“ smála se paní lesní a zakousla se do vdolku. „Ještě dobře, že Netrefil není k zadání. Za chvíli by přišla Týna, že se bude také vdávat.“ „Ba ne, prosím. Povídala, že kdyby byl jako obraz, na zámku seděl a ženit se mohl, takového breptu že by nechtěla.“
tak za ta zadani se vážně omlouvám, psala jsem to písem rychle, co jsem stačila opsat než to vysbíral. takže se fakt omlouvám.
A muzete být tak hodný a říct mi tedy, jak se toto řeším? Dosadí se y do te diferenciální rovnice?
Stránky: 1