Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
cca z jakého okruhu to má být? Není to nějaký lokálně-historický název? Nevím, zda pomůže toto téma :-) Od pana Kubáta mám sbírku pro přijímačky na VŠ (staršího data, dnes celkem nepotřebnou), ale nevzpomínám, že bych tam nějakou speciální substituci viděla - taková klasika. Ale mohu prolistovat, až se ke knize dostanu.
Ahoj Jeleno,
jde o to že máme takového veselého pana profesora Buchtu, který rád zadává úlohy opředené tajemstvím. Nevím, čeho se to týká, ale mělo by to být něco ohledně goniometrických rovnic.
↑ Alivendes:
:-) to já mám snad v okolí skoro každého tak veselého (byť nikdo není profesor). Ve sbírce Kubáta jsem okolo goniometrických rovnic nic pozoruhodného nezahlédla. Jedinou pěknou substituci, co na mne udělala dojem, je metoda kolegy Zdeňka - o pár příspěvku výš je příklad. Ovšem kolega není ani Kubát, ani Buchta, ale veselý je.