Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 14. 04. 2013 23:49

Alivendes
Reputace:   58 

Kubátova substituce

Zdravím, říká Vám tu někomu něco pojem Kubátova substituce ?

Potřeboval bych vědět  o co se jedná.

Díky

Volané číslo je imaginární. Otočte prosím telefon o 90 stupňů a zkuste to znovu.

#2 15. 04. 2013 11:23

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Kubátova substituce

Zdravím,

cca z jakého okruhu to má být? Není to nějaký lokálně-historický název? Nevím, zda pomůže toto téma :-) Od pana Kubáta mám sbírku pro přijímačky na VŠ (staršího data, dnes celkem nepotřebnou), ale nevzpomínám, že bych tam nějakou speciální substituci viděla - taková klasika. Ale mohu prolistovat, až se ke knize dostanu.

#3 15. 04. 2013 17:02

Alivendes
Reputace:   58 

Ahoj Jeleno,
jde o to že máme takového veselého pana profesora Buchtu, který rád zadává úlohy opředené tajemstvím. Nevím, čeho se to týká, ale mělo by to být něco ohledně goniometrických rovnic.

Volané číslo je imaginární. Otočte prosím telefon o 90 stupňů a zkuste to znovu.

#4 15. 04. 2013 19:31

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ Alivendes:

:-) to já mám snad v okolí skoro každého tak veselého (byť nikdo není profesor). Ve sbírce Kubáta jsem okolo goniometrických rovnic nic pozoruhodného nezahlédla. Jedinou pěknou substituci, co na mne udělala dojem, je metoda kolegy Zdeňka - o pár příspěvku výš je příklad. Ovšem kolega není ani Kubát, ani Buchta, ale veselý je.

Zápatí