Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Téma zavřeno
Ahojky vsichni vsichni,
potrebovala bych poradit s 2 ulohama, se kteryma se vubec nevim rady.... Budu rada, kdyz mi nekdo pomuze.
Zadani
Uloha c.1
Hodime n krat spravedlivou minci. Jaka je stredni hodnota poctu useku. (napr PPP00P0PO je 6 useku)
Uloha c.2
Prospechove stipendium ziskalo 80% studentu se znamkou 1, 20% studentu, se znamkou 2 a 0,01% studentu se znamkou 3 a nikdou se znamkou 4. Pritom do prvaku nastoupilo celkem 300 studentu, z nichz 30 melo jednicku, 90 dvojku a 150 trojku.
Jaka je pravdepodobnost, ze jste z predmetu dostali znamku 2, pokud jste dostali stipendium.
Pozn.Ta statistika je myslena za dobu zivota studijniho oddeleni. Tedy, jakou pravdepodobnost ma student v prvaku,ze dostane stipendium, pokud dostane danou znamku.
Pak se ma zjistit, s jakou pravdepodobnosti dostal nahodny student, ktery dostal stipendium, znamku 2.
Budu moc rada, kdyz mi nekdo pomuze.
Mocinky vsem diky.
Kvetinka

↑ Květina:Ok, asi jsem špatně napsal tu moderátorskou radu. Myslel jsem to tak, že až se budeš ptát na něco příště, tak pro to založ nové téma. Tenhle dotaz už jsme načali jinde (http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=6001), tak ho tam i dokončeme.
Téma zavřeno
Stránky: 1