Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Obdélníková plocha o celkové rozloze
byla rozdělena rovnou hranicí na dva menší obdélníky.Velikosti ploch obou částí jsou v poměru 3:2 .Větší část se od menší liší v délce jedné strany o 10m.V jakém poměru jsou délky stran u větší z obou částí rozdělené plochy? a)5:6 b)4:5 c)3:4 d)2:3 e)1:2
Předem moc děkuji za výpomoc.

↑ Iruska:
Chytří matematici obědvají, tak ti zkusím pomoct já, rychlým jednoduchým zamyšlením.
Když obsah je
, tak vzorec pro něj je S=a.b, tak první dvě čísla co člověka napadnou, jako A a B, je 50.40...
rychlý obrázek:
a tam už vidíš, že to bude 3:4 :) a i to odpovídá zadání že se ktarší od delší liší o 10m. Normálně by se to takhle rozhodně řešit nedalo, ale třeba já když pouze vybírám ze správných řešení a potřebuju být rychlý tak mi to připadne dobrý...(normálně bych si sestavil rovnice a počítal, možná to tady někdo aj bude dělat, páč se mu moje řešení líbit nebude)
Snad je to dobře, a když ne tak na moji obranu mám do maturity ještě hoodne času :)
Ty jo tohle je super:) ještě aby to člověk napadlo,já si ten obdélník právě rozdělila vodorovně a ne takhle svisle.K 50 a 40 jsem se ještě dostala ale pak jsem nevěděla jak přijít na ten poměr.Tak to se máš mě to čeká ve čtvrtek:/ A děkuju moc:)