Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj
Chtěl sem se zeptat jesltli by mi někdo neporadil s jedním příkladem ve fyzice, moc děkuji.
Ve fyzice nejsem moc zdatnej tak prosim o pomoc kdyby jste si nekdo vedel rady budu rad:-).
Na vzduchovou vrstvu mezi dvěma skleněnými destičkami dopadá kolmo bílé světlo. Které vlnové délky viditelného světla nejsou obsaženy v odraženém světle, je-li tloušťka vzduchové vrstvy 0,9 µm?
↑ Ivana:
Moc děkuji, ale je to určitě dobře? Protože sem našel na internetu uplně to samé zadaní.....a vysledky ovšem jine 600nm a 450nm. Ale jsou tam jen výsledky bez řešení, tak sem se chtěl zeptat jestli víte jistě , že to máte dobře. Jinak moc děkuju.
Jinak tady je tan příklad jak sem ho našel na internetu
253/1364
Na vzduchovou vrstvu mezi dvema sklenenými destickami dopadá kolmo bílé svetlo, Které vlnové
délky viditelného svetla nejsou obsaženy v odraženém svetle, je-li tlouštka vzduchové vrstvy 0,9μm?
(r1= 0,6 μm, r2= 0,45 μm )
Je to z těchlech stranek: http://www2.gykovy.cz/odkazy/down.php?id=103445
↑ 1hasl:
Máš pravdu já jsem počítala vlnovou délku pro maxima . Pak je teda výsledek 450 a 600nm.
Moje řešení tedy platí pro maxima . Pokud sis moje řešení opsal, oprav si .. místo : "pro interferenční minimum platí" .. pro interferenční mximum platí " a máš vzorový příklad , kdyby byl podobný příklad zadán na výpočet maxima.