Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ JebnutyMihal:
teoreticky je to správně, ale nám vždycky učitelka říkala, ať se zbavíme mínusu na začátku, ale měli by to brát:)
↑↑ JebnutyMihal:
Ano Tvoje řešení je správné
↑↑ JebnutyMihal:
je to dobře
JebnutyMihal napsal(a):
Myslite ze je spravne pokud mi 7., ktera jak zde pisete vysla 3x-2y+8=0.
Me vysla s otocenymi znaminky -3x+2y-8=0.
Je to take spravne, nebo nikoliv?
Tež mi to tak vyšlo teda. Měl jsem to popletené. A chtěl bych se zeptat nerovnici jsem si zadal do kalkulačky ale neuvedomil jsem si to a vysledek zapsal x=-1 takže to mam asi smůl co ?
↑ bumbik:
Legenda sice byla 0 1 2 3 4 ... ale tebe zajímá, kolik bylo těch nul, jedniček,.... a z toho celkového počtu ( 25 ) vybrat prostřední.. tudíž 13 místečko.. a jelikož bylo 7 nul a 6 jedniček tak to vychází na poslední jedničku.
Med=1
↑ jablko37:
mne teda taky ... to bylo jen k tomu seřazení
↑ Coer:
Diky.
A u te kvadraticke rovnice mi vyslo x1= 1/2 nebo -1/2 (ted nevim) a x2=0. Ale tu 0, jsem nezapsal jako reseni. Podle me vysledkem nebyla.
↑ JebnutyMihal:
když to dosadíš tak máš 0=0 => rovnice platí a 0 je jejím řešením
prosím, čeho se týkala 23. úloha a jak měla správně vyjít? a nevíte někdo, jak to bude známkované? vím, že od 33 procent 4, pak od 50(?) 3 a jak dál?.)
joooo a jeste u nerovnice, nevim proc, jsem napsal misto x \in (-1; +nekonečno).
Tohle P= (-1; +nekonečno) a nejsem si jisty zda je to spravne zapsany vysledek nerovnice. :/
Myslim, ze zapis tech vysledku byl mnohem slozitejsi nez cely test:D
marla.singer napsal(a):
prosím, čeho se týkala 23. úloha a jak měla správně vyjít? a nevíte někdo, jak to bude známkované? vím, že od 33 procent 4, pak od 50(?) 3 a jak dál?.)
50% > 3 (snad)
68% > 2
84% > 1
↑ JebnutyMihal:
to bylo, vypočítat to šlo jednoduše, ale čitelně a úplně zapsat to řešení ... to už bylo znatelně těžší :)
podle příručky by to tak být mohlo
↑ bumbik:
Jojo, mas pravdu:) Hold, jsem zazmatkoval a udelal zbytecnou chybu.
↑ bumbik:
Prave vim, ze se takto zapisuje reseni napr. soustavy nerovnic. Jestli i reseni nerovnice, to nevim.
Každopádně to bylo poměrně jednoduché, jednodušší, než ty letošní ilustrační.. škoda mých blbostí..
Doufám, že ještě dnes Cermat dá ty testy na net.
↑ Hawkey1234: http://www.novamaturita.cz/maturitni-te … 36303.html
Jestli to dobre chapu, tak by vysledky meli byt zverejneny zitra.
Omlouvám se ale musím se zeptat: píšu si své hodnoceni a zasekl jsem se u uloh: (18-E,19-D,20-B,21-A,22-B-23-C,24-E)
ta 24 je uloha o pravdepodobnosti asi kde jste se vetsina tady shodly na moznosti E ...
19 je myslím to s tím Nkem ne? (5 lomeno n)+3 ... poradte prosim :)
↑ wolfito:
Výška vody je 32 cm