Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
jde spíše o staronové téma :)
před časem se tu probírala úloha: Program načte přirozené číslo N a dále N trojic přirozených čísel a pro každou zadanou trojici čísel zjistí, zda jsou shodná všechna 3, libovolná 2 nebo všechna 3 různá, tj. pod každou zadanou trojici vypíše text: shoda3, shoda2, shoda0.
program funguje a odeslala jsem ho...jediné, co prý vadí je, že se počet porovnávaných trojic také může načítat ze souboru a s tím bych potřebovala pomoc :( jak to mám zapsat??
↑ kackasalkova:
Neviem, či som pochopil...program načíta číslo zo štandardného vstupu a potom číta
trojíc z nejakého súboru....
Ty chceš, aby to číslo bolo, v tom istom súbore a aby ho program načítal pred "trojicami"?
A kde je ten problém?
O aký prog. jazyk sa jedná alebo nejaký úryvok kódu?
dělám to v Delphi, jazyk Pascal
no jde o to že v jednom souboru jsou čísla která se porovnávají a pak by měl být ještě jeden soubor, ze kterého by se měl číst počet těch trojic které se budou porovnávat a já nevím jak zapojit do toho programu ten soubor ze kterého se bude číst počet trojic :)