Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím Mám integrál
vím že bych měl zvolit substituci
avím i výsledek, který sem spočetl pomoci MAWu jenže můj učitel mi odepsal,že chce rozepsat následný krok po substituci jenže to já neumím, když sm to dělal pomocí toho editoru. Kdyby si někdo dal tu praci a rozepsal mi to byl bych moc vděčný.
↑ nekromance:Substitucia ti funkciu pod integralom prevedie na racionalnu funkciu, tam si sa dostal?
↑ vlado_bb: Noo mám integrál z
jenže nevím jak jsem práve ktomuto kroku došel.
↑ nekromance:Treba si pozriet, ako sa pri tejto substitucii vyjadri sin x, cos x a dx. Nie je ani tazke odvodit si to a je to v kazdej ucebnici. Zabudni na MAW a podobne nezmysly.
↑ jarrro:nojoo, ale to je jako vysledek nebo...?:)
↑ nekromance:áno umožňuje previesť subsitúciu, ale až teraz som si všimol, že som tam zabudol preseknúť jeden riadok už som to opravil
↑ jarrro: ale ja nechápu co to je za tvar ty tam děláš nějaký cosinus a pak na dalši řadek sinus
ahaa jo takhle a ja kstoho co si napsal dostanu toto? 
↑ nekromance:MAW používaj len na kontrolu a dosadzuj
prečo práve taká úprava je v MAWe aj keď ekvivalentná to neviem, ale po roznásobení to vyjde rovnako hlavne neviem prečo je to rozšírené mínus jednou ale to je úúúplne jedno nezabudni, že je to len program teda robí naprogramované kroky, ktoré človek automaticky eliminuje, lebo majú za následok veľa zbytočného písania
Můžu se zeptat ještě jak se dostala ta dvojka do čitatele?