Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý podvečer,
chtěl bych se jen zeptat, když je integrál
jak se to řeší, když je ta funkce nespojitá mezi těmi body kde počítáme obsah. Konkrétně tady je ten integrál roven
Jak se tedy spočítá ten původní obsah plochy pod křivkou? Je to nekonečno a jak se k tomu dospěje?
Ještě bych se chtěl zeptat jestli existuje nějakej vzorec nebo tak něco pro integraci funkce umocněnou na nějaký exponent. Jestli se dá upravit nějak: 
A ještě bych se chtěl zeptat, jestli je nějaká funkce nespojitá která má definiční obor všechny realná čísla? Napadlo mě signumx ale nejsem si jistej jestli je to funkce nespojitá.
Doufám že nevadí že jsem dal více otázek do jednoho tématu.

Ahoj,
abys mohl vypočítat integrál pomocí Newton-Leibnizovy formule, musí být ta křivka spojitá. To je předpoklad. Pak jsou pokročilejší věty, které nám umožňují spočítat i integrály, které mají odstranitelnou nespojitost nebo nespojitost typu skok. Což ale není tento případ.
Ad 2.)
vzorec, myslím, není, záleží na konkrétním případě.
Ad 3.) Signum vyhovuje tvému zadání. Já mám raději Dirichletovu fci :-)