Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím všechny prosím Vás mohl by mi někdo ukázat jak vypadá fázorový diagram se kde je v sérii zapojen odpor R a kondenzátor C. Vím akorát že se napětí zpožďuje za proudem o 90 stupnu ale nevím jak ho mam zkonstruovat :(. Prosím a mohli byste mi jěště pomoci s kontrukcí fazorového diagramu kde je v serii odpor R a cívka L a tady vím že napětí předbíhá proud o 90 stupňů.
Prosím poradíte mi někdo ? :(
↑ johny239:
Mimochodem, náš pan profesor říkal ...cituji : "Cívka jako dívka, nejdříve napětí potom proud. " :-)
Pamatuji si to dodnes a u kondenzáru je to naopak . Dobře se to pamatuje . :-)
↑ Ivana:
Děkuji mooc za vše jak za tu fyziku tak za tyto diagramy.
Nám to taky takle náš profesor citoval ale my sme nidy ty fazorové diagramy nekreslili jen sme si řekli toto.
A práve dnes to v písemné práci po nás chtěl tak mi nezbylo nic jiného než se obrátit sem na fórum.
A písemku sem zvladl na 2 takže diagram musel být spravně asi sem měl někdě nějakou drobnost. Ale mi to meli paraelne ale to je skoro to same akoráte se řeší místo napětí proudy :-).
Jinak fakt děkuji Vám moc kloubouk dolu před vámi.
↑ johny239:
Jsem ráda žes obstál . :-)
A co ta optika ? Psali jste test , držela jsem ti palce . :-)
↑ Ivana:
Děkuji moc za vše fazorový diagram jsem měl na sto pro dobře.
Těď už to vím jistě. A děkuji moc. Jinak optika tam jsem si asi zpletl úhel lomu a dopadu.
Jsem asi nejspíš zazmatkoval nebo jsem to špatně pochopil takže jsem dostal 3 dvě chybky no :(.
Ale každopádně Vám patří obrovské dík jinak by to bylo za 5 jen to fíkne. Děkuji pomohla jste mi hodně.
↑ johny239:Zdravím :-)
Mám radost a zase něco pošli, já se tím učím také . :-)
Ivana napsal(a):
↑ johny239:
Mimochodem, náš pan profesor říkal ...cituji : "Cívka jako dívka, nejdříve napětí potom proud. " :-)
Pamatuji si to dodnes a u kondenzáru je to naopak . Dobře se to pamatuje . :-)
Neměla jsi náhodou za profesora Ing. Jiřího Havlase?
↑ xseries60:Měla jsem Ing Jana Blahovce,
ale ono je to rčení hodně známé , tak to používá více kantorů a profesorů :-)