Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ simcilka:
Já bych začal takto.
1) Spojil body KCF
2) Rovina X má být rovnoběžná a procházející bodem D, tak jelikož bod K sjel o polovinu hrany dolů, tak i bod F sjede do středu FB - označím Y
3) FC je úhlopříčka čtverce, tak rovnoběžka s FC bodem Y protne BC ve středu - označím L
Pak už by to mělo jít
↑ simcilka:
Řez znamená, že hledáme čáru na stěnách krychle. DL a LY je průsečnice roviny se stěnou, ale DY ne. Ty musíš pokračovat dle pravidel řezu, např. znáš li průsečnici v rovině rovnoběžné a polohu bodu D, pak umíš sestrojit průsečnici v rovině ADHE, ...
↑ simcilka:Tak když znáš řez v pravé stěně krychle a v levé bod, tak jak bude vypadat řez levou stěnou. Vždyť to je základní dovednost řezů! A dotaz je z VŠ??
http://kag.upol.cz/juklova/OV/OV/rezy/r … trukce.pdf
↑ marnes: pomaham kamaradce, ona studuje VS pedagogickou, ja na me skole nemam geometri, tak jsem toho hodne pozapominala,.. Omlouvam ale uplne jsem zapomnela na rovnobeznost rezu protilehlych stran, snazila jsem se tam vymyslet 3 prusecny. Dekuju za pomoc