Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 14. 06. 2013 09:36

trakend
Zelenáč
Reputace:   

Objem - Povrch

Zdravím lidi,

potřebuji nutně pomoc závisí na tom můj život :D. Potřebuji tyto příklady vypočítat I S POSTUPEM! Klidně bylo i od více lidí pro kontrolu. Předem díky ulehčíte mi tím starosti. Na matematiku jsem úplně levej.

1) Vypočtěte objem V koule o poloměru 4,5cm.

2) Vypočtěte povrch S koule o poloměru 7,7cm.

3) Vypotěte objem krychle o hraně 6cm.

4) Vypočtěte, jak dlouhou hranu musí mít krychle, aby měla objem jako koule z př. 1), tedy o poloměru 4,5cm.

5) Kvádr má dva rozměry po 4 cm, třetí rozměr neznáme. Vypočtěte tento třetí rozměr, aby měl kvádr stejný objem jako koule z př. 1), tedy o poloměru 4,5cm.

6) Vypočtěte objem sedmibokého jehlanu, jehož plochu podstavy znáte - obsah tohoto sedmiúhelníku je 28,13cm2. Výška sedmibokého jehlanu je 5cm.

7) Objem válce je 279cm3. Poloměr podstavy 3cm. Vypočtěte výšku válce.

• (téma jako vyřešené označil(a) jelena)

#2 14. 06. 2013 09:44

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Objem - Povrch

Zdravím,

téma jsem zamkla viz pravidla. Pokud potřebuješ materiály, jsou např. zde nebo tam. Potom můžeš dle pravidel sem vkládat po jedné úloze (s vlastním návrhem řešení) ke kontrole, nebo k rozboru s kolegy.

Pokud nevyhovuje, na hlavním webu jsou nabídky doučování a příkladů za odměnu. Děkuji za pochopení.

#3 14. 06. 2013 11:41

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Objem - Povrch

↑ trakend:

Zdravím,

reaguji na PM - je lepší řešit takový dotaz v tématu pro Moderátory nebo tlačítkem Nahlásit - každý Moderátor má pravomoc přehodnotit závěry jiného Moderátora.

Mé stanovisko je stejné - téma porušuje pravidlo ve více bodech, otvírat nebudu. Nevidím však žádný problém, pokud sem budeš postupně vkládat jednotlivá témata po jedné úloze a v každém tématu napíšeš minimálně toto.

1) Vypočtěte objem V koule o poloměru 4,5cm

Tvůj návrh: V úloze je třeba počítat objem koule, našel jsem vzorec, ale nevím, jak dosadit 4,5cm. Je to poloměr nebo průměr? Děkuji.

Atd. Po dořešení jednoho tématu označit za vyřešené a založit si další. Pokud jde o kontakty na placené řešení, to jsem poskytla, z těch kontaktů např a dokonce nemám ani výhrady, pokud se Tobě ozve někdo z kolegů z fóra a dohodnete se na odměně, nebo jiné formě.

Poslání SMS na provoz fóra v žádném případě nesouvisí s možnosti porušovat pravidla. Vůbec není nutné nic posílat, raději zkus postupovat podle pravidel. Děkuji.

Zápatí