Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj
Takhle zní zadání.
Má se to zjednodušit...Mě napadlo že to první y+a a to druhe y-a je vzorec ale s tím mi to nevyšlo...
A když teda ty dva násobky "spojím" do jednoho vzorce a ten druhý roznásobím tak to taky nejde..
Mohl by mi prosím někdo říct jaké kroky mám udělat k vyřešení příkladu a pak mi napsat pár příkladů které by se mohli objevit v mém reparátu z matiky? (studuji IT 1.ročník)

Cau,
"spojeni" do jednoho vzorce mi zni dost dobre:
nic vic bych s tim nedelal.
Co se tyka dalsich uloh, doporcuju odkazy v mem podpisu, napr. podobone ulohy na algebraicke vyrazy jsou vysvetleny v tomto videu a ulohy na procvicovani se daji na jit napriklad tady - rozklad mnohoclenu na soucin I, II, III, IV.

↑ ricola1:
Jediný správný výsledek je u toho 3-tího příkladu.
1) = 50
2) = 35,36 
3)= 42,04 ![kopírovat do textarea $25\sqrt[4]{2^3}$](/mathtex/55/551e93f3bc8d6ec5dbdf98c031f5d12f.gif)
↑ nejsem_tonda:
Moc díky:)To jak si na to přišel, by mě nikdy nenapadlo.

↑ maxmilian:
Podivej se na videa, co jsem posilal a precti texty, ktere doporucuju, a budes to umet taky :)