Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 10. 2013 19:45

Drat
Reputace:   

Katalog požadavků

Ahoj,
nevíte zda se dají někde najít/sehnat vyřešené příklady i s postupem řešení z katalogů požadavků (http://www.novamaturita.cz/index.php?id … 9&at=1).

díky

#2 27. 10. 2013 20:24

teolog
Místo: Praha
Škola: MFF + PřF UK
Pozice: Gymnázium Přírodní škola - učitel (M, Z)
Reputace:   167 

Re: Katalog požadavků

↑ Drat:
Zdravím,
něco se kdysi inzerovalo zde.

#3 28. 10. 2013 08:07

Drat
Reputace:   

↑ teolog:jj, díky. Tam jsou přímo mat testy a ilustrační. Potřeboval bych ale právě příklady z toho katalogu požadavků ...

#4 28. 10. 2013 09:03

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Zdravím,

řešení úloh přímo z katalogu jsem neviděla (zkus zadávat do vyhledávání, zda se tady něco neřešilo), ale jsou již sbírky i s řešením k nové maturitě (starší verze ke společně části - základní se najde i na ulozto) - zde jsou odkazy. V katalogu je jen pár ilustračních příkladů, pokud potřebuješ pro přípravu, tak to není dostačující, lepší je cvičit podle normálních klasických sbírek a materiálů - Polák "Přehled středoškolské matematiky" a sbírka k tomu, Petáková, Bušek apod.

Pokud není jasné některé zadání v katalogu, lze si založit samostatné téma v sekci Matematika SŠ - jednu úlohu do tématu a co není jasné. Ať se daří v přípravě.

#5 28. 10. 2013 10:04

Drat
Reputace:   

↑ jelena:
Díky.
Snažil jsem se hledat, potřebuji zpracovat právě některé příklady z katologu a ověřit si postupy. Hledat se snažím neustále a zároveň nechci zahlcovat forum jednotlivými příklady. (Pozn. je mi naprosto jasné , že počítat budu muset mnohem víc ...:)

Zápatí