Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s těmito příklady. Již jsem strávil mnoho času bezvýsledným řešením i hledáním tohoto typu na googlu. Nerozumím tomu, proč mi to nevychází, když zatím jsem neměl problém...děkuji.
byk7 napsal(a):
a rozklad na parciální zlomky se povedl?
Právě, že mě nevyšla ta úprava integrandu. Jinak integrovat by to nebyl problém.
Cheope, mockrát děkuji!!! Skvělý! Jen bych měl otázku s proč.
Proč to není tak, jak jsem napsal na tomto obrázku? Když jsem to počítal, tak jsem udělal dva zlomky jako ty a v jednom bylo v čitateli A a v druhém B, ale ne Bx+C. 
Přišlo mi to podobné jako toto, když jsem to počítal.
Děkuji za vysvětlení.
↑ Fijojo:
Zkus si to zpočítat podle sebe. (Nepodaří se ti to.)
Nejdřív musíš převést neryze lomenou funkci na součet polynomu a ryze lomené funkce, tj.
.
Teď už můžeš použít formální zápis
vyjde ti 
↑ byk7:
Jasný, to určitě. Nějaké příklady spočítám, něco ne. Zatím jsem v substituci nebo per partes větší problém neměl, jen mě zaskočily tady ty zlomky. Jednou je to tak, podruhé jinak a hledal jsem o tom materiály, ale příjde mi to nedostatečné. Možná to dostatečné je, akorát já holt nevím.
Stránky: 1