Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, snažím se zjistit graf součtu sinové Fourierovy řady pro zadanou funkci a nejsem si jistý, jestli má pro zadanou fci součet sinové Fourierovy řady vypadat jako na grafu č.1 nebo jako na grafu č.2? Předem děkuji za odpověď
Zadaná fce:
Graf č.1:
Graf č.2:
Zdravím,
abychom s problémem trochu pohnuli - nepotřebuješ spíš rozvinout zadanou funkci do sinového řadu (za účelem lichého rozšíření)? Děkuji.
"Lichá situace" je na 2. obrázku, ale to ještě není rozšíření (alespoň si to tak představuji).
↑ jelena:
Ahoj, taky si myslím, že je správně graf č.2. Dělal jsem to v nejmocnějším matematickém nástroji MATLABu a původně mi to vygenerovalo graf č.1, ale nakonec, když jsem si chtěl vygenerovat součet prvních tří členů sinové řady, tak mi to vyhodilo následující:.
P.S.: na daném grafu jde krásně vidět spojitost s grafem č.2. Děkuji za pochopení
↑ Tomas.P:
děkuji, ale já si nemyslím, že graf 2 je správně z pohledu rozvoje v sinovou řadu zadané funkce. Jen graf 2 znázorňuje lichou funkce.
Samotný rozvoj se podařil, nebo to není účelem? Děkuji.
Stránky: 1