Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím ještě jednou,
potřeboval bych poradit se sestavením algoritmu pro sečtení čísel v návaznosti na kódová čísla. Například
1 25
5 2
3 6
1 6
5 3
3 5
A jde mi oto aby se čísla u 1 sečetli u 2 sečetli a u 3 sečetli.
Poradil by mi někdo prosím? Potřeboval bych to napsat do Excelu-VBA

Ahoj
Rád pomůžu, ale vůbec nechápu o co go.
- Co je to "kódové číslo"?
- Co přesně má program dělat?
Vojta
Ahoj,
sice jsem to potřeboval před týdnem, ale rád to vyzkouším i teď. :)
1) Asi nemá moc cenu řešit co přesně jsou u mě kódová čísla, zjednodušeně mám nějaká čísla (kod. č.), ke kterým jsou přiřazeny výsledky z předchozího výpočtu.
2) A já potřebuju, aby se ty výsledky z předchozího výpočtu sečetli v návaznosti na ty kod. čísla. Tzn., že když mám 100 různých kodových čísel a třeba jednička se tam opakuje 5x, tak to potřebuju sestavit tak, aby se mi všechny jedničky sečetli, do jednoho výsledku, tak samo u kod. č. 2,3,4 .... až do 100. A až se to všechno pěkně sečte, tak aby se to zase přiřadilo do nějaké tabulky, kde budou ty kod. čísla připravena - sečtou se mi jedničky a v tabulce kde mám jedničku, se mi ten výsledek z pěti jedniček vypíše, atd. zase až do 100.
Snad už jsi mi trošku porozuměl :D, předem díky za radu.
PS: Největší problém mám v tom, že z toho místa, kde načítám ty čísla, které se mi mají sečíst, tak je mám vypsane ve sloupcích. Vždy 4 čísla pod sebou, mezera, zase 4 čísla pod sebou a tak se to opakuje až do konce a nevím jak se vypořádat s těmi mezerami, pak mi to hází blbé výsledky.
Kdyby jsi mi mohl třeba doporučit nějakou knížku pro naučení algoritmu sám doma, tak bych byl taky vděčný, v další semestru budu hodně programovat a docela v tom plavu.
Ještě jednou díky za rady. :)