Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den, narazil jsem na úlohy:
1. Student se měl připravit na 450 otázek. Na dvě neuměl odpovědět a ty dostal u zloušky. Řekl, že to jsou jediné dvě otázky které neumí. Jaká je pravděpodobnost, že mluví pravdu?
2. V Pokeru se hraje s 52 kartami, každý hráč obdrží 5 karet. Jaká je pravděpodobnost, že hráč obdrží při rozdání postupki, na barvě karet nezáleží.
Děkuji za pomoc.

↑ Studanka:
Zkusím.
2.
12345
23456
34567
45678
56789
678910
78910J
8910JQ
910JQK
10JQKA
tj 10 možností postupky, na každé pozici 4x, celkově tedy
to je čitatel
ve jmenovateli 

↑ Studanka:
Bez záruky zkouším
1. Tak buď pravdu mluví nebo ne. Tj 50 na 50
↑ marnes:
Tohle ale asi nebude správně, ne? Tohle je řešení jiné úlohy, a to sice "Ze 450 otázek jsem u každé hodil mincí, a podle výsledku ji buď vyhodil nebo nechal. Jaká je prst že jsem vyřadil právě dvě otázky?"
Ve 450 otázkách jsou dvě otázky (A,B) které neumím. Jsou tedy dva možné tahy, které mně pohřbí (AB,BA). Celkový počet možností co může zkoušející vytvořit je 450*449. Pravděpodobnost je
. Pomocí komb. čísel se s více počítáním dostanu ke stejnému výsledku. Jedna kombinace je špatná, celkem jich je
, a prst. je tedy
.
Tím ovšem spočítám pravděpodobnost, že student který neumí právě dvě otázky je zrovna dostane. Na otázku v zadání, tedy jestli student který neumí zadané otázky mluví pravdu, když říká že všechny ostatní umí, odpovědět podle mně nejde. To totiž (překvapivě) záleží na tom, jaký je ten student parchant, a třeba i na tom kolik jich opravdu umí.
Stránky: 1