Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Ahojte,
mám jeden problém ohladom polýnomov.
Viem riešiť klasické polýnomi s reálnymi číslamai. Pod pojmom viem riešiť myslím to, že viem polýnomi delit, určovať korene polýnomov, rozložit polynom na ireducibilne polynomi nad R aj nad C.
Na určovanie koreňov polynomov použivam Hornerovu schému, neviem ako sa to volá u vás, tý čo neviete čo to je, odporúčam tu: http://matika.elf.stuba.sk/KMAT/Matematika1/ParalelkaC
tam si kliknite na lineárna algebra a stiahne sa vám PDF dokument, v ňom je v kapitole polýnomi na strane 2, úplne dole vysvetlená hornerova schéma. Určite ste sa sňou stretli len to možno poznáte pod iným názvom.
nuž a teraz k môjmu problému.
Majme napríklad polynom: 
V zadani mame napisane že koreňom je c = i a mojou úlohou je zistit násobnosť korena, čiže kolkokrát je "i" koreňom polynomu.
Ako na to priatelia?
ja viem rátat polynomi no mätie ma, ked mam v zadani polynomu komplexne čisla a a aj to že koreňom je komplex. čislo. Ako teda použijem na riešenie hornerovu schému?
ďakujem pekne
↑ snakehead28:
hornerovu schemu mozes pouzit uplne tak isto ako ju pouzivas, len v tej tabulke budes mat komplexne cisla, to je cele.
samozrejme aj to co navrhuje gadgetka je v tomto pripade cesta k uspechu.

ďakujem pekne,
som na to došiel.
štastný nový rok prajem všetkým :-)
Stránky: 1