Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ marnes:
a vztahuje se k nim, ale v příkladu se právě na "a" ptají, neptají se na "á". A vy jste tam " a " dosadil těch 30cm, chápete mě? :)

↑↑ johny239:Tak hlavně že jsme se domluvili. Hodně štěstí při testu
↑ marnes:
" do jaké vzdálenosti má být umístěn předmět " = a .. A vy jste počítal a´ .. Stejně mi to nějak nesedí, sice jsem v tomto amatér ale zkusím : zná, výšky obě dvě , výška předmětu jsou 2cm, a výška odraženého předmětu má být 6cm, jelikož je přímí, tak to bude -6cm. Tzn Z=-6/2 Z=-3 . A teď Z=-f/a-f z toho a=13,3 když to dobře spočtu.. Souhlasíte? :)
Díky moc
↑ jouy:
Včera mi nešel internet a já měla ještě připravenou tu 10. A tudíž příspěvek, který posílám je řešený pro případ : 2x zvětšený, pro 3x zvětšený platí to, co je řešeno výše. :-)
tady je obrázek : 
Držím palce při testu . :-)
↑ johny239:Zdravím :-) je to i tvoje zásluha,tvoje zkouška a tvůj úspěch. Mám radost :-) A zase se ozvi , budeš-lim potřebovat s něčím pomoct. :-)