Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1 2
Zdravím,
chtěli bychom poprosit o pomoc u třetího bodu
a) 
To platí, jedná se o sdruženou hustotu n.v. X a Y
b) 
c) jak na C?
Třetí bod nemáme vůbec tušení, jak na něj :( :( :(
Děkujeme za pomoc :) :) :)
↑ jarrro:
S kolegou jsem teď mluvil a o konvoluci prý něco říkal okrajově, ale nedělali jsme ji ... Já vím, že se tady na fóru radí až tehdy, když máme nějaký začátek, ale bez výraznějšího nakopnutí ten příklad nezmáknem :(
Předem velké dík :)
↑ jarrro:
Teď jsme na to koukali hodinu a prostě s tím nehneme. Víme, že je to proti pravidlům fóra říkat celý postup, ale tady by jsme vážně poprosili o velkou laskavost a porušení pravidel, jinak to nemáme šanci vypočíst.
Děkujeme moc předem :)
čítaš to tu ?veď je to už vyriešené hustotu X si spočítal sám teda isto vieš spočítať aj hustotu Y všetko potrebné je v mojom predchádzajúcom príspevku všetko je to len o rátaní integrálov dobrá otázka by bola či je to najmenší počet integrálov ktorý je nutné k riešeniu spočítať na to však neviem odpovedať
teda postup: hustota Y
dosadenie opačného argumentu do hustoty Y čím vznikne hustota -Y
vypočítať konvolučný integrál pre hustoty X a -Y čím vznikne hustota rozdielu
vypočítanie integrálu hustoty rozdielu od 0 do nekonečna
↑ jarrro:
toto nie je spravne - konvolucia hustot zodpoveda hostote suctu jedine v pripade, ze su tie nahodne premenne nezavisle, t.j. ak by sa dalo napisat
- kde
su marginalne hustoty, co si myslim, ze v tomto pripade neplati (nechce sa mi overovat)
tak ci tak sa to da urobit pomerne trivialne
kde
a teda
↑ Brano:
a)integrál nekonveguje
b)
c)integrál nekonveguje
Teď mi ale neni nějak jasný, co s tím, protože když udělám opět integrál ... 
Jenže to mi připomíná krok a) ... že ověřuji, zda jde u sdruženou hustotu n.v. ... nebo že by pravděpodobnost byla 100% ??? To bude ale nejspíše kravina.
↑ Brano:
Já vůbec nechápu tenhle zápis ...
. Jak to tam mám dosadit pro
. Ta horní mez zůstane? nebo tu taktéž změním ... já jsem se úplně ztratil...
Ještě do toho integrálu jsem zkoušel dosadit za y nějaké hodnoty z toho intervalu. Jenže to mi taky moc nepomuže ...
↑ s-o-k-o-l:
to je v poriadku, mne to povedalo, ze je to teda ten pripad, ze netusis, co znamena ten symbol
na ktory som sa pytal.
Uz som to tu na fore vysvetloval: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=68980 prispevok #3
skus si to pozriet a ak to pochopis, tak skus znova odpovedat na moju otazku; ak nie, tak sa spytaj konkretne co nie je jasne.
↑ Brano:
Jo tenhle symbol ... já myslel tu množinu M={...
V zadání mi to je jasný, co to znamená ...
Že pokud 0<x<1 a 0<y<2, pak platí ten výraz, jinak pro ostatní x a y je f(x,y) = 0 ...
Takže dosadim hodnoty y=(0;1) a dostanu hodnoty od 0,5 po 0,875 ( dosadil jsem tam hodnoty mezi 0 a 1)
Ale proč mam y dosazovat od 0 do 1? nema bejt od 0 do 2?
Stránky: 1 2