Dobrý den,
přes prázdniny jsem měli za úkol spočítat 40 příkladů.
Chybí mi posledních 5 a nevím jak dál. Mohl by jste mi prosím poradit?
1
- tady mám rozložit na součin. V posledních dvou členech mohu vytknout a, ale jak dál? V prvních dvou nemohu nic vytknout, nebo mohu vytknout mocninu (2)?
3
- tady nevím jak mám údělat společný jmenuvatl pro 1-x, 1+x. Když dám -1 tak to nemůže, jelikož prohodím znamínka. Jinak pak už vím jak dál.
5
toto nevím, ale to je moje chyba, měl jsme dávat více pozor v říjnu.
Budu velice vděčný za odpověď. Děkuji
Ahoj, obžalovaný, tak jsem měla pravdu, viď, žádný bývalý režim...
Vytkneš mínus, v závorce máš vzoreček, upravíš na
a následovně máš další vzoreček
.
Na ostatní příklady si prosím založ vlastní téma, tak hovoří místní pravidla. Díky. :)
Dobrý den , chtěl bych se omluvit za porušení pravidel.
- 1 ad tady jste vytkl c a pak jste to udělal, dle vzrorečku
jen se chci zeptat. Ten 2 přiklad mi najde. Vyšlo mě nějaké zvlaštní čIslo. Nevím co jsem udělal za chybu. Vykrátil jsem to a pak vynásobil.
U 3 ad mi nejde udélat společný jmenovatel. -1 tady nemohu použít jelikož mi zmèní všechna znaménka.
Děkuji
↑ Prosba:
Zdravím,
omluva je přijatá. Teď bych doporučovala, abys založil samostatné téma na jednu úlohu a napsal, co vyšlo - konkrétně v zadání 2 "Vyšlo mě nějaké zvlaštní čIslo. Nevím co jsem udělal za chybu. Vykrátil jsem to a pak vynásobil" se těžce rozluští, lepší napsat konkrétně celý Tvůj postup.
V zadání 1) se vytkla (-1) pro část
potom vzorečky.
Pro zadání 3 si založ, prosím, také samostatné téma. Děkuji.