Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Chtěl bych někoho požádat o výpočet, nebo o radu jak na tento přiklad... přiložím v jpg...
Počítal jsem to tak že jsem si zpočítal primitivní funkci a dosadil A a -A podle toho pravidla Laplaceova... vyšel mi nějaka kvadratická rovnice která má kořeny 0,56 a -3,56, je to divný nevím co s tím...
Zdravím,
divné je, že na obrázku A a -A musí mít stejnou absolutní hodnotu, což Tobě nevyšlo (pokud to, co píšeš, jsou hodnoty A a -A).
můžeš přistupovat 2 způsoby - buď obsah pomocí určitého integrálu (pokud se výsledek nezdá, zapiš, prosím, celý postup). Druhá možnost - na obrázku je lichoběžník, jehož obsah můžeš zapsat jako funkci neznámé A a sestavit rovnici "obsah"=4.
Výsledek hodnoty A má být stejný každým výpočtem.
Strabon napsal(a):
Podle mě jsem na to šel špatně protože by mě mělo vyjít jeden výsledek pro jedno A ... :(
Řekl bych, že ano, nevyjde kvadratická rovnice, ale lineární. Napište, co jste "vyintegroval", ať jde najít chybu.
Stránky: 1