Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, niesom si istý či rozumiem tejto úlohe, píše tam že každé dve cifry musia byť rôzne, myslia tým že sa žiadna z nich nesmie opakovať? rozumiem tomu správne?
čo sa týka toho postupu tak
mi vyjadri počet všetkých možných šesťciferných čísel, lenže číslo začínajúce sa nulou už číslo nie je iné( alebo ako by som to povedal, proste že číslo 58 nie je potrebné písať 058) a tak musím tie možnosti čísiel začínajuce sa nulou odpočitať, a to tak že si vyjadrim variaciu čisel bez nuly a odpočítam to? správne tomu rozumiem? ináč to riešenie je staré takže som to nepočítal teraz tak potrebujem vedieť či mám v tom jasno alebo som úplne mimo :D dik 
↑ crank139:
Ahoj.
že každé dve cifry musia byť rôzne, myslia tým že sa žiadna z nich nesmie opakovať?
Ano.
I metoda výpočtu je správná (numerický výsledek jsem už nekontroloval).

↑ crank139:
Ano, uvažuješ správně.
Dá se řešit i takto.
Na řád statisíců je 9 možností ( nesmí být nula)
Na řád desetitisíců 9 možností ( už tam nesmí být použitá číslice z vyššího řádu, ale přibyla nula)
Na další řád 8 možností atd
9.9.8.7.6.5 což odpovídá tvému řešení přes variace