Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ johny239:
Tak moje řešení je tady , lišíme se o tu vzdálenost a to o dost, tak uvažujme socha je vysoká 7,2m kam se asi musíme s fotákem postavit, abychom ji viděli celo v okénku několika málo mm ? Ale mohu se mýlit raději si to ještě přepočítej a ozvi se :-)
↑ Ivana:
Jasně alespoň ze ty ostatní mám dobře kdyžtak teď k té 12 no já to pravé udělal podle tohoto vzorečku též ale dostadi sem za y´=36mm protože to jste dostazovala i u skupiny A tam jsou u obou skupiny ty výšky těch políček na obrzovkách stejné 36mm tak nevím teď co tam mám dosadit?
↑ Ivana:
Kdyžtak není hodnota 57,56m nějak moc jako nejsem v odhadech znalec ale přijde mi to trošku více. A mě vyšlo
i když nevím no ja to udělal podlě toho jak jste to měla u skupiny A a tam jste také dosadila y=výška osoby 180cm a y´=výška toho políčka na obrazovce 36mm. Tak teď taky nevíím ja si myslím že to řešení první je asi nejideálnější i když můžu se mýlit zdaleka nemam takové zkušenosti jako vy a nespočítal sem tolikle přikladů sám bych zdaleka ani toto vše nevyřešil.
↑ johny239:Moc se omlouvám máš pravdu opravuji se .. řešení je cirka stejné : 
↑ johny239:Tak ted už v klidu, :-)
já se vždycky chytnu za hlavu, když udělám takovou botu, :-(
Takže ted´ je jasné, jak budeš řešit a myslím, že při tomto tápání se člověk naučí více , než když to jde jako po másle :-)
A v tom oddělení A je to také dobře tam jsem se nespletla, teda alespoň doufám , fakt je že to oddělení B je takové rozmazané ale , to není výmluva, já se opravdu spletla. ..
Tak držím při testu palce :-)
↑ johny239:No, také jsem zaváhala , našla jsem podobný příklad a tam se bere absolutní hodnota zvětšení, pak tedy přičítáme, tak si to raději oprav, stejně je to malá hodnota, která výsledek moc nezmění ale pro přesnost ji tedy přičteme. :-)
↑ johny239:
Zdravííím tak fyziku už máme opravenou a vše bylo správně tedy u skupiny B tu jsem psal já.
Dostal jsem 1 a navíc jsme dostali uplně ten samý test co jsme tu řešili takže velike plus. Tak Vám chci moc poděkovat.