Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Mohl by mi někdo poradit postup výpočtu jestliže je známa regresní funkce paraboly: Y=-1,46*10^{6} +1,5*10^{6}*HDP - 2,8*10^{-19}*HDP^{2}
Ukolem je zjistit o kolik klesne počet uchazečů , vzroste li HDP o 2 mld. Výsledek by měl být 594. Naznačí li někdo postup výpočtu budu moc vděčná. Díky.
přijde mi, že tam něco chybí. Y je nejspíš počet uchazečů. Kolik je HDP? nestačí vědět, že klesne o dvě miliardy.
↑ grizzlybear: Podle všeho HDP je 3177,741 mld. a počet nezam. 444746 tis., tj. jak se to změní když vzroste HDP o 2 mld.?
↑ vronkasucha:
Zdravím,
zadání je pořád nepřehledné. Pravděpodobně máš kvadratickou závislost a na ni je zadán jeden bod, oproti kterému máš posuzovat změnu (potom do zadaného vztahu místo HDP dosazuješ (3177,741+2) mld. a dopočteš novou Y), nebo máš zadanou celou tabulku apod. Nejvíce tomu pomůže kompletní zadání (scan). Děkuji.
Zdravím, autorka tématu mi poslala originální materiál, ze kterého použila vzorec ↑ příspěvek 1:. Problém byl v překlepu ve vzorci v originálu. Označím za vyřešené.
Stránky: 1