Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Dobrý deň, mám problém s týmto integrálom, rozložiť na parc. zlomky ho viem aj konšťanty A,C, D mi vídu správne len pri konštante B mi stále vychádza -1/2 a má to výjsť kladné a stále mi to nevychádza. Prosím poraďte mi kde robím chybu. Ďakujem

↑ Anetka1993:
tak sem napis cele reseni a chybu budeme hledat

Zdravím,
pokud luštím dobře, tak jsi zvolila
a vznikl zápis
, což by mělo být
.
Zkusím Tvůj zápis rozhodit do řádku, snad to bude více přehledné.
Edit: další nejasný krok:
pokud bereš koeficient před x^3, že je 1, tak potom není zřejmé, jak jsi došla k této rovnici. Jelikož roznásobování by bylo nepřehledné, spíš bych zvolila x=2 a opět dosadila místo x, také dosadit již nalezené koeficienty C, A. Ještě by pomohlo, pokud bys jednotlivé výpočty okomentovala.

↑ jelena:
to som vytvorila dve rovnice pomocou zrovnania mocnín, taktiež mi vyšlo B=-1/2, myslela som si , že to mám zle, pretože profesorka mi povedala že áno ale nakoniec som to mala dobre..aj tak ďakujem za pomoc :)
↑ Anetka1993:
děkuji za zprávu. Překontrolovat jde také v některém z online nástrojů.. Pokud umisťuješ sem ke kontrole, je lepší i slovní komentář.
Označím za vyřešené.
Stránky: 1