Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý den,
tak tentokrát bych potřebovala poradit s procenty. Až si budete číst zadání, určitě si řeknete, že je to primitivní příklad, ale já jsem se do toho zamotala a nevím jak mám postupovat. Tedy: Počet nehod v roce 2012 zavinilo 9 600 žen což je 8%.
Měla bych vypočítat muže, tedy zbytek což je 92% ale nevím jak vypočítat ten počet mužů.
Nebo k tomu musím znát ještě něco?
Určitě to bude něco primitivního, ale já opravdu teď nevím jak na to. Budu moc ráda když mi napíšete postup trojčlenkou.
Děkuji vám

Aha, tak to se omlouvám ale tady nastal ten problém, kdy já nechápu tu souvislost, že se to musí vydělit 8.
Prosím vás, vysvětlíte mi to?

Podla mna spravne riesenie ide cez zistenie kolko je 100% a potom kolko je (100-8)% t.j. 92%:
vid aj pomocku:
http://www.hackmath.net/cz/kalkulacka/v … 0&b3=8

↑ Kapicka:
Je potřeba pozorně číst zadání!
Tady je psáno:" Počet nehod v roce 2012 zavinilo 9 600 žen což JE 8%."
To slovo JE je důležité. Říká, že uvedená hodnota JE 8%. Proto to dělíme číslem 8 a ne číslem 100.
Kdyby bylo třeba " Z 9 600 nehod zavinily 8% nehod ženy" tak těch 9 600 je to maximum, tedy 100% a dělili bychom číslem 100.
Vnímáš ten rozdíl?