Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, zrovna bojuju s tímto příkladem. Nemohl by mě někdo popostrčit? Podle Laplace bych to rozložil, ale nechápu jak rozložit to x(s)dt, co s tím.
díky za pomoc.
Je to integrálno-diferenciální rovnice a ne derivační. to by bylo asi o ničem :)
Zatím sem přišel akorát pomocí základných vzorečků na rozložení

a ten integrál mě kousl
je to
nebo musím udělat třeba ještě substituci X(s) za t?
I když to by asi nepomohlo. Tak nevim. Nějaký kopaneček?
Zdravím,
mně se to nějak nezdá, že jsou 2 různé proměnné v zápisu - v ostatních úlohách je také x(s) dt. Jinak postupuješ dle "slovníku" předpokládám. Překontroluj ještě zadání, prosím.
↑ azbx:
to mi bohužel smyslu nedává. Pokud máš nějaký vzorový příklad, nejlépe online nebo vystřihnout obrázek, tak bych se podívala. Ale více tipuji na překlep (vždyť by člen x(s) byl konstantou v takovém zápis - tak?).
mohlo by a pak ale co s tím. nikde sem jinačí podobný nenašel a máme to takhle zadaný. kolega to spočítal s tím že zadal transformaci tak jak jsem napsal n a začátku, ale nejsem si jist tím že to udělal dobře. vždycky je tam řeba x(t)dt, tohle je nějakej špíček :)
Stránky: 1