Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Peta8 napsal(a):
Tak jsem to řešení přepsal, přehledně na jednu stránku. Snad bych maturitu udělal :-)
Zdravím, Peťo, i já bych to ještě zvládla, což mě těší. A mého "stařičkého" profesora by to těšilo dvojnásob. ;)
Já vím teď o ztrátě 4 bodů (za hlouposti :( ). Hranice jedničky je 42 (z 50). Tak uvodím jestli se podaří ;)
To se stane. Nám se to řeší dobře, doma, v klidu, ale tréma, nervozita a ubíhající čas v reálu dokážou pěkně potrápit... ;)
↑ gadgetka:
Já to neřešil v klidu; ani doma :-D
↑ gadgetka:
Doma jsem řešila testy za hodinu - bez záznamu do záznamového archu.
Dnes 90+15 min bylo akorát. Možná trochu zdržování bylo u toho, že jsem seděla u dveří a když někdo vešel, tak jsem se koukala (kontrola, někdo ze záchodu, ...) a teda v závěru jsem si rozdělala miňonky :) Ale to už jsem toho nechala, zapsala všechno a už to neřešila.
Ale chyba ve vzorečku pro obsah trojúhelníku a výpočtu dalšího členu geometrické posloupnosti zamrzí.
↑ laky941:
Opět - nejlépe by to věděl hodnotitel, ale vzhledem k tomu, že výsledek je stejný, tak je to asi OK.
Případně - pokud by to hrálo roli, tak uvidíš naskenovaný svůj záznamový arch s body. Pokud body nedostaneš, tak bych požádala o přezkoumání.
Ono se to totiž opravuje tak, že jeden hodnotitel dostane vždy jeden příklad a vidí jen výsledky daného příkladu u všech a záleží jestli má v pokynech všechny možné výsledky (které jsou ekvivalentní, ale jinak zapsané).
↑ laky941:
od 100% --> 1
od 84 % --> 2
od 68 % --> 3
od 51 % --> 4
od 33 % --> 5
ajdinas napsal(a):
↑ laky941:
od 100% --> 1
od 84 % --> 2
od 68 % --> 3
od 51 % --> 4
od 33 % --> 5
Tohle je blbost.
Jedničku by měl jen ten, co má vše.
Hranice máš sice dobře, ale napsané je to špatně.
stolid napsal(a):
Ahoj, hranice úspěšnosti je 33 % z 50 bodů, takže to opravdu bude 16,5 nebo 17, jak je to z předchozích roků?
Vzhledem k tomu, že půl body se neudělují (co vím), tak hranice je 17b.
↑ janca361:
Mám to dobře, jen je to myšleno sestupně --> 100-86% jednička, 84-69% dvojka.. i v oficiálním dokumentu od CERMATu uvádí horní hranice..
↑ laky941:
Tak já nevím, jak u vás, ale o nás se bere
od x do y, kde x<y
Vím, že i na stránkách Cermatu je to dost divně napsané.
Nicméně formulace
od 100% --> 1
je hloupá.
↑ janca361:
Jeden řádek sám o sobě jo, ale když se podíváš na ty pod ním, tak to smysl dává (pokud vycházíš z toho, že je 5 známek, což hádám, že všem dojde).
↑ ajdinas:
Já už nic neříkám.
Já bych uváděla
do 84% - 1
...
do 33% - 4
Tak měl bych mít 38-35 bodů. Vím, že jsem udělal blbé chyby, ale dost mě zklamalo zadání u vzdálenosti bodu A od přímky BC, vůbec jsem netušil ke kterému bodu se to vztahuje. Hlavní je, že to pravděpodobně mám a to je pro mě hlavní. Já si nemyslím, že to bylo nějaké terno nebo tak něco. Připravoval jsem se ze Souboru vzorových úloh a tyto úlohy jsou jen s jinými čísly.
↑ laky941:
84% by byla ještě dvojka