Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Přeji pěkný večer.
Potřebovala bych pomoct s definicí afinní funkce.
Definice konvexní funkce, ostře konvexní funkce a afinní funkce mám provedené tímto stylem:
Mému vedoucímu se nelíbí omezení u afinní funkce. Jediný zdroj, který jsem našla s touto definicí, říká toto:
Prosím, jak to má být správně? Případně kde mohu najít definici podobně psanou, jako mám definici konvexní a ostře konvexní funkce?
Předem děkuji za odpověď,
Bellla.
Ahoj
Tu najdes nieco
http://en.wikipedia.org/wiki/Affine_map
V akom kontexte ta tato problematika zaujima?
Tvoja prva definicia je asi formulovana takto, aby sa okamzite videlo, ze je convexna na kazdej afinej mnozine.
( ako je definovana taka mnozina?)
↑ vanok:
Potřebuji tyto definice do své Bakalářské práce na téma Fenchelova transformace a její využití v extremálních úlohách :-)
Zde mám definici konvexní a afinní množiny:
Podle definice afinní množiny a jiných znalostí bych řekla, že v definici afinní funkce bude . Je to tak?
↑ Aquabellla:,
Pre afinnu funkciu mas pravdu.
Je tiez znama aj definicia vdaka barycentru. Najdi si to na webe.
Inac tvoja posledna definicia vyjadruje vlastne, ze konvexna funkcia je characterizovana vdaka vlasnosti na usecke.
A afinna funkcia je definovana podobnou vlasnostou na celej priamke.
Ale afinne funkcie, maju vlasnosti, ktore ti povoluju, overit vlasnost len pre urcite .
↑ vanok:
Děkuji za všechny rady, moc pomohly :-)
Stránky: 1