Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ahoj
nerozumiem celkom ako funguje elektrina vzhladom na cloveka, uzemnenie a pod
pozeral som tuto stranku, ale neporozumel som tomu. by som to nejak laicky ak sa da
http://sk.wikipedia.org/wiki/Uzemnenie
dam priklad. v krajine, cez polia idu (asi) vysokonapatove droty ktore su na stlpoch/stoziaroch....
ale videl som minule na poli bola ta konstruckia toho cela kovova. nieco ako eifelova veza, aby ste si to vedeli zhruba. nie plne, ale "poskladane" z tenkych zeleznych pasov do takej vezovej konstrukcie, ale vobec nie vysoke...
no a tak ma napadlo, ze ved to musi byt nebezpecne, ved ked na to clovek vylezie a dotkne sa toho vedenia, zabije sa nie ?
teda narazam na to ze je to kovove a je to v zemi
akoby to bolo keby to bol betonovy stlp
dakujem
Ahoj.
Na stlpoch/stoziaroch su lana, ktore sa skladaju zo zvazkov drotov. Ked na to vylezies a priblizis sa na povedzme 50 cm od lana, tak nastane preskok a dostanes zasah prudom. Lana su spojene s ocelovou konstrukciou izolatormi, takze ked prides k ocelovemu stoziaru a dotknes sa ho, tak sa nic nestane. Betonove stlpy sa nepouzivaju pri tychto vedeniach, pretoze vystavba by si vyzadovala vela betonu. Ocelove profilove stoziare to zvladaju dobre.