Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý den, poradíte mi, jaká myšlenka je ta nejlepší při řešení těchto úloh?
Část energie každého fotonu fialového světla se při průchodu prostředím přeměnila v energii nějakého elektronu. Pak
a) výsledné fotony mohou odpovídat modrému světlu
b) výsledné fotony mohou odpovídat ultrafialovému světlu
c) není důvodu pro změnu barvy světtla
d) energie fotonu se v energii elektronu přeměňovat nemůže
Správně je B.
Část energie fotonu červeného světla se při průchodu prostředím přeměnila v jinou formu energie:
a) výsledný foton může odpovídat modrému světlu
b) výsledný foton může odpovídat ultrafialovému světlu
c) není důvodu pro změnu barvy světla
d) energie fotonu se nemůže v jinou energii přeměňovat
Žádná odpověd není správně
Část energie fotonu infračer. světla se při jeho průchodu prostředí přeměnila v jinou formu energie:
a) výsledný foton může odpovídat modrému světlu
b) výsledný foton nemůže odpovídat ultrafialovému světlu
c) není důvodu pro změnu barvy světla
d) energie fotonu se nemůže v energii elektronu přeměňovat
Správně je C
Prosím, jak na to??? Vůbec tomu nerozumim

↑ monika4419:
Prosím, můžete mi poradit?!

↑ monika4419:[re]p432964|monika4419[/
Potřebovala bych to, co nejdříve... Člověk vám přispěje penězma na toto forum a ani se nedočká pomoci! Už nikdy žádnou "odměnu" za to, že jste mi pomohli, nepošlu.
↑ monika4419:
Pre energiu fotónu platí:
Kde "h" je Planckova konštanta. V každom danom prípade fotón odovzdáva energiu prostrediu, teda platí:
Teda frekvencia fotónu klesá, ak odovzdá energiu. Preto mi príde na otázku 1 odpoveď B pochybná, skôr by som dal A. V prípade 2 buď zostane červený alebo klesne na infračervenú úroveň (toto v možnostiach nie je) a v prípade 3 je to zjavné, pod infra nič nie je.
↑ monika4419:
A delas si srandu? Mozna te to prekvapi, ale jsou i lidi, co pres den studujou a nebo dokonce i pracujou, takze brecet jak ti tady nikdo v poledne neradi je mimo misu. Dale porusujes nekolik pravidel fora, a jestli se chces zeptat jaky tak to stejne znamena ze si je necetla. A kdyz to teda potrebujes tak rychle, tak pouzij google.
Promin za moji nezdvorilost v tomto prispevku, ale hold me stve, kdyz nekdo proste mysli tak sobecky jako ty. Nikdo nema duvod ti radit, lidi to tady delaji dobrovolne a hlavne ve volnem case, tak se nediv ze pres den, kdy skoro nikdo nema cas, nikdo nepobezi k internetu, aby ti moch rychle odpovedet.